Tieto- ja viestintätekniikan blogi

Socrative, Wiki ja Creative Commons (3. harjoituskerta)

Jätä kommentti

Socrative vaikutti helpolta välineeltä. Siihen pitää kuitenkin ehtiä perehtymään paremmin. Socrativea voisi itsekin opetella käyttämään, mutta ensin pitäisi vain keksiä, missä sitä käyttää. Ainakin tulevien opintojen aikana sitä voisi ehkä hyödyntää.

Tänään käytetty wiki oli vaikeaselkoinen, mutta ohjeet auttoivat hieman sen ymmärtämisessä. Toisaalta ohjeiden tulkitsemisessa kului turhaa aikaa, koska wiki oli niin vaikea rakenteeltaan. Ehkä jokin modernimpi(?) sovellus olisi helpompi ja ymmärrettevämpi. Itse en kuitenkaan tiedä, mikä sovellus voisi olla parempi.

Creative Commons auttaa tekijänoikeuksien säätelyssä lisenssien avulla tai ainakin sen toivotaan auttavan. Sen avulla työn tekijä/luoja/yms. antaa käyttäjälle luvan ja mahdollisuuden hyödyntää tekemäänsä työtä, kunhan on muun muassa kerrottu, kuka alkuperäisen työn on tehnyt. Oikeudenhaltijat eli tekijät pystyvät lisäämään teoksiinsa kuvauksen siihen liittyvistä oikeuksista. Kuka saa käyttää, missä tilanteissa ja mihin tarkoitukseen. Olen monesti nähnyt ainakin netissä töitään jakavien taiteilijoiden käyttävän tätä.

Lähde: http://creativecommons.fi/tietoja/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s